Home –  bedrijven – Heeft een ZZP’er een boekhouder nodig?

Heeft een ZZP’er een boekhouder nodig?

boekhouder

Als het gaat om de vraag of je echt een accountant nodig hebt als je zelfstandig ondernemer bent zijn er twee heel duidelijke kampen. Degenen die een boekhouder Gorinchem gebruiken en degenen die dat niet doen. Iedere groep heeft zeer sterke meningen, iedereen wilt je dan ook overtuigen.

Wat zegt de wet?

boekhouderBen je wettelijk verplicht om een accountant te gebruiken als je een ZZP’er bent? Nee, er is geen wettelijke verplichting om een accountant te gebruiken. ZZP’er zijn betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het uitwerken van je eigen belastingen en het indienen van je eigen belastingaangiften.

Je kunt ervoor kiezen om een accountant te gebruiken om je zaken af te handelen, maar uiteindelijk is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle juiste formulieren op tijd worden ingediend.

Hoe goed ben jij met cijfers?

Misschien is jouw bedrijf zeer gespecialiseerd, misschien moet je meer dan één soort belasting betalen of misschien ben je niet zo goed met cijfers. In sommige gevallen hebben mensen een accountant nodig die deskundig is in het omgaan met hun belasting en het correct invullen van de formulieren. Een boekhouder Apeldoorn heeft gespecialiseerde en actuele kennis, wat betekent dat ze alle regels kennen om de belasting wettelijk te minimaliseren. Door gebruik te maken van een boekhouder weet je zeker dat alles correct zal verlopen. Dit is dan ook wat veel ZZP’ers zo fijn vinden. Je betaalt er natuurlijk wel wat voor, maar het geeft je wel een hele hoop rust.