Home –  tech – Goedkoop bellen? Neem sim only

Goedkoop bellen? Neem sim only

Bel jij veel of heb je een tweede telefoon nodig, bijvoorbeeld voor het werk? Dan heb je diverse opties. Als je de zaken graag van elkaar gescheiden wilt houden, dan is de beste oplossing om een tweede telefoon te nemen. Als het bijvoorbeeld voor werk is, dan kun je deze uitschakelen op het moment dat je klaar bent met werken.

Dit is wel zo makkelijk, want je wilt natuurlijk niet gestoord worden als je vrij bent. Een andere optie is om een telefoon met dual-sim aan te schaffen. Daar kunnen dus 2 sim kaarten in gebruikt worden en zodoende kun je 2 nummers naast elkaar gebruiken. Je bent dan dus op 2 telefoonnummers tegelijkertijd bereikbaar. Handig als je het niet erg vindt om werk en privé met elkaar te combineren. Voor welke van deze 2 opties je ook kiest, een los sim only-abonnement afsluiten is zeker een goed idee. Je kunt zo heel erg goedkoop bellen!

Wat is sim only?

Als je vroeger een telefoonabonnement afsloot, dan kreeg je daar meestal een gratis telefoon bij. Zo gratis was die telefoon eigenlijk niet, want je betaalde namelijk gewoon voor de telefoon, dat zat doorberekend in de prijs. Eigenlijk was het dus gewoon een manier om je te lokken. Want een gratis telefoon, dat klinkt de meeste mensen wel goed in de oren! Maar als je nu voor een tweede toestel aan het kijken bent, dan kun je het beste gewoon een oud model aanschaffen.

Misschien heb je er zelfs nog wel eentje in een lade liggen ergens die je hiervoor kunt gebruiken. Er zijn veel verschillende opties op dit gebied. Maar kies altijd voor een sim only abonnement. zo weet je zeer dat je niet teveel betaald. Daar krijg je namelijk (zoals de naam al doet vermoeden) een simkaart met je abonnementsgegevens erop ingesteld. Je belminuten en data staan daar dus op. En mis je telefoon simlock vrij is (de meeste zijn dit tegenwoordig) kun je deze gewoon in je toestel gebruiken. Veel sim only providers bieden overigens ook nog eens de mogelijkheid om maandelijks op te kunnen zeggen! Hoe handig is dat? Je zit dan helemaal nergens aan vast..

Betaal niet teveel!

Als je dus gaat kijken naar diverse providers, dan moet je echt eens goed online gaan kijken naar de diverse providers. De grote bekende jongens zoals KPN & Vodafone bieden uiteraard ook sim only aan, maar er zijn nog veel verschillende andere aanbieders die minder bekend zijn en vaak een stuk voordeliger zijn. Zo betaal je nooit teveel voor je abonnement. Wel zo prettig als het om een tweede telefoon gaat.